INGREDIENTAI: 6 vienetai bulvių (didelių)
1 vienetas kiaušinių
1 sauja miltų
šiek tiek maltų džiūvėsėlių (apvoliojimui)
Įdarui:
100 gramų rūkyto kumpio
200 gramų grybų (virtų)
1 vienetas svogūnų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
2 šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves nulupti, supjaustyti pusiau ir išvirti. Išvirus nusunkti, sugrūsti ir atvėsinti.
2.
Įdarui keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti kubeliais smulkintą svogūną. Kai svogūnas suminkštės ir pagels, dėti smulkintus grybus ir kubeliais pjaustytą kumpelį. Suberti druską ir pipirus, atvėsinti.
3.
Į bulves įmušti kiaušinį, suberti miltus. Gerai išminkyti tešlą, jei limpa prie rankų, įdėti dar miltų.
4.
Delnus sušlapinti vandeniu ir iš bulvių masės suformuoti blynus. Į vidurį dėti įdaro ir formuoti pailgą blyną.
5.
Iš abiejų pusių apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti įkaitintoj keptuvėje aliejuje iš kiekvienos pusės po 3-5 minutes, kol gražiais apskrus ir iškeps. Patiekti su grietine.