INGREDIENTAI: Tešlai:
250 gramų varškės (sausos, birios)
2 vienetai kiaušinių (M dydžio)
150 gramų kreminio sūrio
60 gramų rudojo cukraus (apytikriai arba balto)
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (su kaupu)
pagal skonį vanilės
Įdarui:
160 gramų šaldytų vyšnių
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo (su kaupu)
Trupiniams:
110 gramų kvietinių miltų
60 gramų sviesto (šalto)
50 gramų rudojo cukraus (apytikriai)
pagal skonį vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį dėti varškę, kreminį sūrį, berti cukrų, vanilę, įmušti kiaušinius ir gerai išplakti elektriniu plaktuvu. Suberti krakmolą ir išmaišyti.
2.
Torto formą (naudojau 20 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi. Supilti varškės masę.
3.
Įdarui į dubenį dėti vyšnias, berti krakmolą ir išmaišyti. Sudėlioti ant varškės masės.
4.
Trupiniams sviestą sutarkuoti arba sukapoti, berti miltus, cukrų, vanilę ir rankomis sutrinti iki trupinių. Užbarstyti ant vyšnių.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 - 30 minutes iki kol gražiai apkeps.
6.
Kai iškeps, atidėti iki kol atvės, o tada pjaustyti ir mėgautis skaniu desertu.