TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 20:41
Mielinė tešla pyragėliams
Mielinė tešla pyragėliams

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
1 kilogramas kvietinių miltų (apytikriai)
500 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
14 gramų sausų mielių
0.5 šaukštelio druskos
Kepimui:
300 mililitrų aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pieną pilti į prikaistuvį ar puodą, pašildyti, bet nereikia užvirti.

2.
Į dubenį suberti miltus 500 gramų miltų, berti druską, mieles ir išmaišyti.

3.
Į kitą dubenėlį įmušti kiaušinį, išplakti ir supilti į pašildytą pieną, išmaišyti. Skystą masę supilti į miltų mišinį, išmaišyti. Tuomet palaipsniui suberti likusius miltus ir suminkyti tešlą.

4.
Iš paruoštos tešlos suformuoti rutulį ir pastatyti šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų. Laikyti reikėtų apie 1 valandą.

5.
Paimti dalį tešlos, iškočioti kočėlu, tuomet su stikline išspausti norimo dydžio apskritimus, dėti pasirinktą įdarą, sulenkti tešlą, kad uždengtų įdarą ir su šakute suspausti kraštus.

6.
Į puodą arba gilesnę keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti paruoštus pyragėlius ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.


Patarimai:

Įdarą galima rinktis kokį tik norite tirštesnę uogienę, kopūstus, apkeptus pievagrybius ar kitus grybus, mėsą ar kokį tik norite.




admin · 2022-12-30 21:00 · 320 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt