INGREDIENTAI: Tešlai:
1 kilogramas kvietinių miltų (apytikriai)
500 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
14 gramų sausų mielių
0.5 šaukštelio druskos
Kepimui:
300 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pieną pilti į prikaistuvį ar puodą, pašildyti, bet nereikia užvirti.
2.
Į dubenį suberti miltus 500 gramų miltų, berti druską, mieles ir išmaišyti.
3.
Į kitą dubenėlį įmušti kiaušinį, išplakti ir supilti į pašildytą pieną, išmaišyti. Skystą masę supilti į miltų mišinį, išmaišyti. Tuomet palaipsniui suberti likusius miltus ir suminkyti tešlą.
4.
Iš paruoštos tešlos suformuoti rutulį ir pastatyti šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų. Laikyti reikėtų apie 1 valandą.
5.
Paimti dalį tešlos, iškočioti kočėlu, tuomet su stikline išspausti norimo dydžio apskritimus, dėti pasirinktą įdarą, sulenkti tešlą, kad uždengtų įdarą ir su šakute suspausti kraštus.
6.
Į puodą arba gilesnę keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti paruoštus pyragėlius ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Patarimai:
•
Įdarą galima rinktis kokį tik norite tirštesnę uogienę, kopūstus, apkeptus pievagrybius ar kitus grybus, mėsą ar kokį tik norite.