INGREDIENTAI: 2 vienetai krapų žiedynų
1 saujelė vyšnių lapų
1 saujelė juodųjų serbentų lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Viską supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais (kaip parodyta video).
2.
Sudedame į šaldymui skirtą maišelį ar kitą sandarų indą ir laikome šaldymo kameroje.
3.
Norėdami pasiruošti greitai paraugintų daržovių, pvz. agurkų ar pomidorų, jas sumaišome su druska proporcija 1 šaukštas druskos 1 kilogramui daržovių ir užberiame dosnų žiupsnį šaldyto prieskonių mišinio. Paliekame daržoves 1-2 paroms kambario temperatūroje ir galime skanauti. Aš rauginu, kaip aprašyta čia.
Patarimai:
•
Prieskonių proporciją galite keisti ir į savo mėgiamą.
•
Krapų žiedynus rinkitės jau brandinančius sėklas (žr. video).