INGREDIENTAI: Kremui:
150 gramų grietinėlės, 35% riebumo
120 gramų juodojo šokolado
100 gramų pieno
2 vienetai kiaušinių trynių
40 gramų cukraus
Papuošimui:
8 vienetai braškių
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pieną, grietinėlę ir pusę cukraus sumaišome nedideliame prikaistuvyje.
2.
Dubenyje sumaišome likusį cukrų ir kiaušinių trynius. Kitame dubenyje susmulkiname šokoladą. Kai pienas šiek tiek sušyla, įmaišome trynius. Kaitiname ant vidurinės ugnies, maišydami nuolatos, kol temperatūra pasieks 82°C. Supilame kremą ant susmulkinto šokolado. Paliekame minutei ir tuomet silikonine mentele išmaišome, kol kremas bus blizgus ir vienalytis. Išpilstome kremą į taures ir paliekame atvėsti.
3.
Braškes supjaustykite nedideliais kubeliais (palikite keletą braškių galutiniam pateikimui), sudėkite į puodą. Pavirkite su trupučiu cukraus, kol braškės šiek tiek suminkštės. Palikite atvėsti ir tuomet uždėkite ant sustingusio kremo. Supjaustykite likusias šviežias braškes, apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.