INGREDIENTAI: 650 gramų sausainių
170 mililitrų pieno
150 gramų sviesto
80 gramų cukraus (arba pagal skonį)
40 gramų kakavos (tamsios, nesaldintos)
1 šaukštelis malta kava (smulkios arba tirpios)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sulaužyti gabalėliais. Suberti į dubenį.
2.
Į dubenį įpilti pieną, dėti sviestą, berti cukrų ir užvirti. Suberti kakavą, kavą ir druską. Kaitinti vis pamaišant 3 - 5 minutes iki kol šiek tiek sutirštės.
3.
Į dubenį su sausainiais supilti paruoštą pieno sirupą. Sumaišyti.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti sausainių masę. Gerai paspausti, kad neliktų oro tarpų. Padėti į vėsią vietą 12 valandų, kad sustingtų.
5.
Pyragą supjaustyti aštriu peiliu ir skanauti.