INGREDIENTAI: 200 gramų raudonųjų lęšių
1 vienetas saldžiųjų bulvių
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį kario
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal poreikį moliūgų sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti, saldžiąsias bulves supjaustyti gabalėliais.
2.
Puode su aliejumi pakepti svogūną, česnaką. Suberti lęšius (galima užmerkti iš anksto, nors jie labai greitai išverda). Pavirti apie 5-10 min ir sudėti saldžiąsias bulves, suberti prieskonius. Vandens pilti savo nuožiūra, ne per daug.
3.
Kai saldžiosios bulvės sriuboje išvirs, elektriniu trintuvu sutrinti. Viso sultinio iškart nepilkite. Tirštumą reguliuokite pagal savo skonį.
4.
Pateikdami pagardinkite sėklomis, ar mėgstamais pagardais.