INGREDIENTAI: 100 gramų braškių
50 mililitrų vandens (karšto)
35 gramai avižinių dribsnių
35 gramai viso grūdo kvietinių miltų
1 šaukštas aliejaus
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį cukraus (arba saldiklio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įdarui braškes sumaišykite su cukrumi (aš naudojau steviją) ir palikite pastovėti.
2.
Miltus sumaišykite su dribsniais ir druska, supilkite aliejų ir vandenį. Sumaišykite ir suformuokite tešlos rutulį. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite pusvalandžiui.
3.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Nuo braškių nupilkite susidariusį vandenį.
4.
Iš tešlos iškočiokite maždaug 15-20 cm apskritimą, dekite į kepimo skardą ir ant viršaus sudekite paruoštas braškes. Nuo kraštų palikite apie 4 cm. Sudėjus braškes, kraštus užlenkite. Apibarstykite cukrumi (stevija).
5.
Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.