INGREDIENTAI: 120 gramų sviesto
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
1 sauja lazdyno riešutų
1 sauja migdolų
2 vienetai morkų
3 vienetai obuolių
1 sauja spanguolių
200 gramų miltų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio sodos
1 šaukštelis cinamono
2 vienetai muskato (tarkuotas)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Kepame pyragą: 1. Įjunkite orkaitę – temperatūra 190 °C temp. . 2. Sviestą pradėkite plakti elektriniu plakikliu nedideliu greičiu, suberkite pusę cukraus ir toliau plakite, kol sviestas pradės minkštėti. 3. Tada po vieną įmuškite kiaušinius, po pirmo kiaušinio suberkite likusį cukrų ir toliau plakite, kol po truputį suplaksite visus kiaušinius. Kadangi kiaušinių daug, o sviesto nelabai, tai masė gali susigarbanoti, tai įberkite šaukštelį miltų ir vėl plakite. 4. Riešutus sumalkite kavamale arba maisto smulkintuvu iki rupių miltų . 5. Miltus sumaišykite su druska, prieskoniais, kepimo milteliais, soda. 6. Morkas sutarkuokite smulkia burokine tarka, obuolius sutarkuokite stambiau. 7. Į kiaušinių ir sviesto masę suberkite riešutus ir pusę tarkuotų obuolių su morkomis, taip pat visus miltus, išmaišykite ir supilkite likusius obuolius su morkomis. Tešla bus vidutinio tirštumo. 8. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai patepkite sviestu. Šaukite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes. Patikrinkite, ar iškepė, besdami medinį pagaliuką. 9. Leiskite pyragui truputį atvėsti. Jei norite pyrago su saldžiai rūgštoku glaistu, tai sumaišykite citrinos sultis su cukraus pudra ir palaistykite pyragą. Vėsdamas glaistas sutvirtės. Pyragas skaniausias atvėsęs ir kitą dieną, beje, pasakiškai skanus, dar skanesnis.