INGREDIENTAI: 4 lapai romaninių salotų
14 vienetų vyšninių pomidorų
1 vienetas agurkų
100 gramų salotų mišinio
100 gramų parmezano sūrio
24 vienetai juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
7 vienetai pievagrybių
4 vienetai saulėje džiovintų pomidorų
Padažui:
5 šaukštai rapsų aliejaus (+šiek tiek kepimui)
1 šaukštas balzaminio acto
1 šaukštelis citrinų sulčių
1 skiltelė česnako (smulkintos)
pagal poreikį prieskoninių žolelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Salotas suplėšome, agurkus, vyšninius ir džiovintus pomidorus, sūrį supjaustome nedideliais gabalėliais. Sudedame į lėkštę.
2.
Pievagrybius supjaustome riekelėmis ir apkepame keptuvėje su aliejumi.
3.
Sudedame į lėkštę su salotomis pievagrybius, suberiame alyvuoges.
4.
Padažui aliejų, actą, citrinų sultis, česnaką ir žoleles sumaišome ir užpilame ant salotų, prieš pat patiekiant.