INGREDIENTAI: 4 kilogramai bulvių (apytikriai)
0.5 litro pieno
3 vienetai kiaušinių
2 vienetai svogūnų (didesnių arba 3 mažesnių)
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį prieskonių bulvėms
pagal skonį džiovintų petražolių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Padažui:
pagal poreikį spirgučių
pagal skonį svogūnų
pagal poreikį grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves nuskusti, tuomet bulves ir svogūnus sutarkuoti tarkavimo mašina.
2.
Į puodą pilti pieną ir užvirtinti.
3.
Į dubenį su bulvių tarkiais įmušti kiaušinius, supilti pieną, pagardinti prieskoniais bulvėmis, džiovintomis petražolėmis, pipirais ir druska. Išmaišyti.
4.
Į kepimo formą įpilti aliejaus ir bulvių masę.
5.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą.
6.
Padažui į keptuvę dėti spirgučius, svogūnus, apkepti, pilti grietinėlę, išmaišyti ir tiekti su kugeliu.