INGREDIENTAI: 150 mililitrų vištienos sultinio (arba grybų, daržovių)
50 gramų grietinėlės (arba grietinės)
50 gramų čederio sūrio (arba fermentinio, kietojo, tarkuoto)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kukuliams:
500 gramų vištienos faršo
2 vienetai kiaušinių
80 gramų ryžių (virtų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kukuliams į dubenį dėti vištienos faršą, dėti virtus ryžiais, įmušti kiaušinius, berti druską, pipirus ir išmaišyti. Suformuoti nedidelius graikinio riešuto dydžio kukuliukus.
2.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, sudėti kukuliukus ir apkepti iš visų pusių.
3.
Padažui į dubenį pilti grietinėlę, sultinį, berti sūrį, pipirus, druską ir išmaišyti.
4.
Į kepimo formą dėti kukulius, užpilti padažą ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių.