AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 600 gramų saldžiųjų bulvių
250 gramų rikotos sūrio
30 gramų riešutų ir sėklų mišinio
1 sauja džiovintų spanguolių
1 šaukštas medaus
1 šaukštas džiovintų žolelių mišinio
2 žiupsneliai cinamono
šiek tiek balzamiko kremo
šiek tiek aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek malto muskato
šiek tiek maltos raudonosios paprikos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves gerai nuplauname, metaline kempinėle nušveičiam žievę, bet jos neskutam. Supjaustome 1 cm storio griežinėliais, dedame į didelį dubenį. Apšlakstome aliejumi, beriame truputį muskato, kelis žiupsnelius cinamono, raudonąją papriką ir rupios druskos. Gerai rankomis išmaišome ir sudedam ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
2.
Pašaunam į 180C įkaitintą orkaitę 20 minučių. Apverčiame ir kepame dar 15 - 20 minučių.
3.
Rikotą išmaišom su džiovintom prieskoninėm žolelėm. Likus keletai minučių sudedame riešutus ir sėklas į orkaitę greta bulvių, kad truputį apskrustų. Viską ištraukiame, atidedam riešutus – tegu vėsta. Ant kiekvieno batato giežinėlio dedame po 1 šaukštelį rikotos masės. Galima išspausti truputį citrinos sulčių. Pašauname į orkaitę dar keletai minučių. Griežinėlius abiberiame riešutais, sėklomis ir džiovintomis spanguolėmis. Apšlakstome medumi, o kadangi man rikotoje pritrūko rūgštelės, pyliau ir truputį tirštojo Balsamico padažo.