TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Aromatinga Teriyaki vištiena
Aromatinga Teriyaki vištiena

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
500 gramų vištienos filė
200 mililitrų daržovių sultinio
2 vienetai salierų stiebų
1 vienetas morkų
50 gramų anakardžių riešutų
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai bulvių krakmolo
1 šaukštas teriyaki prieskonių mišinio (naudojome "Santa Maria")
pagal skonį akmens druskos (naudojome "Santa Maria")
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį medaus
Garnyrui:
pagal poreikį basmati ryžių (virtų)
pagal poreikį brokolių (garintų)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Supjaustykite vištienos filė gabaliukais ir sudėkite juos į dubenį. Užberkite vieną kamštelį Teriyaki prieskonių mišinio ant vištienos. Suberkite bulvių krakmolą ir pamaišykite vištienos gabaliukus.

2.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kepkite mėsą iš visų pusių, kol jis taps rusvai auksinės spalvos. Nuimkite keptuvę nuo viryklės ir išvalykite.

3.
Įkaitinkite dar alyvuogių aliejaus keptuvėje ir kepkite pjaustytą svogūną, salierų stiebus ir morkas. Įberkite dar vieną kamštelį prieskonių ir kepkite, kol daržovės šiek tiek paruduos, bet išliks vis dar traškios. Tada dėkite mėsą atgal į keptuvę, įpilkite sultinio ir viską išmaišykite. Pagardinkite druska, Teriyaki prieskoniais, anakardžiais ir medumi. Paruoštą patiekalą pabarstykite sezamo sėklomis.

4.
Patiekite su garintais brokoliais ir Basmati ryžiais.



Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.



admin · 2023-01-06 00:00 · 294 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt