INGREDIENTAI: 700 gramų vištienos krūtinėlės
450 gramų smidrų
250 gramų sūrio (tarkuoto)
180 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 mililitrų vištienos sultinio
50 gramų majonezo
50 gramų sviesto
1 vienetas svogūnų
1 šlakelis citrinų sulčių
1 šaukštas dižono garstyčių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio džiovintų čiobrelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į keptuvę dėti sviestą. Ištirpinti.
2.
Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais. Dėti į keptuvę ir kepti ant vidutinės kaitros apie 5 minutes.
3.
Į kepimo indą sudėti apkeptą vištieną.
4.
Svogūną susmulkinti.
5.
Į keptuvę suberti svogūną ir apkepti iki auksinės spalvos. Supilti sultinį, grietinėlę, suberti druską, pipirus, čiobrelius, įdėti garstyčių, majonezo ir įpilti citrinos sulčių. Išmaišyti ir užvirti, tuomet pamažinti ugnį iki vidutinės. Virti reikėtų apie 9 minutes nuolat maišant iki kol pradės tirštėti.
6.
Smidrus perpjauti pusiau.
7.
Į keptuvę su padažu įberti 100 gramų sūrio, smidrus ir išmaišyti.
8.
Paruoštą padažą supilti į kepimo indą ant vištienos. Viršų pabarstyti likusiu sūriu.
9.
Kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
Patarimai:
•
Jei norite dar kremiškesnio apkepo, ruošiant padažą, į keptuvę papildomai galima įdėti 100 gramų grietinės.