INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo morkų (tarkuotų)
400 gramų kvietinių miltų
250 gramų kokoso drožlių
250 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
4 vienetai kiaušinių
400 gramų cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai sodos
2 šaukšteliai malto cinamono
Kremui:
500 gramų varškės (trintos)
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių
Papildomai:
šiek tiek sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tris 24 cm skersmens pyrago formas ištepti sviestu. Įkloti formos dugno dydžio kepimo popieriaus apskritimą.
2.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną bei druską. Kitame Dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas ir kokosų drožles.
3.
Išplakite aliejų su cukrumi, po vieną išplakite kiaušinius. Atsargiai įmaišykite miltų mišinį ir morkas su kokosais. Padalinkite tešlą į tris paruoštas kepimo formas.
4.
Kepti 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių. Kepimo viduryje sukeisti formas vietomis, kad visi biskvitai keptų vienodai. Iškepusius biskvitus atvėsinti. Perpjauti biskvitus perpus.
5.
Kremui varškę išplakti su cukraus pudra ir citrinų sultimis.
6.
Atskirai iki standumo išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į varškę.
7.
Torto lakštus pertepti kremu. Papuošti galite pagal savo fantaziją.