INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių
2 stiklinės pieno
1 stiklinė perlinių kruopų
70 gramų rūkytų lašinių (ar šoninės)
1 vienetas svogūnų
pagal skonį druskos
2 šakelės krapų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kruopas užpilame vandeniu ir išverdame.
2.
Bulves nuskutame ir sutarkuojame smulkia tarka.
3.
Svogūnus supjaustome smulkiais gabalėliais. Šoninė taip pat supjaustome smulkiais kubeliais.
4.
Pasiimamame storadugnį puodą. Suberiame šoninę ir pakepiname, kol ji gražiai apskrus. Suberiame svogūnus ir pakepiname, ko šie suminkštės. Į puodą suverčiame virtas perlines kruopas, tarkuotas bulves, beriame druskos ir užpilame pienu. Verdame ant silpnos ugnies apie 30 min, vis pamaišydami, nes košė tikrai linkusi lipti prie puodo dugno. Išvirusią košę pabarstome smulkintais krapais.
Patarimai:
•
Stiklinė 200 ml.