INGREDIENTAI: 1 ir 1/5 kilogramo lašišos filė (1 vientiso gabalo)
50 gramų špinatų
1 vienetas citrinų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį raudonėlio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Špinatus perlieti verdančiu vandeniu, kad susileistų. Gerai nuvarvinti.
2.
Nulupti lašišos odą. Filė perpjauti perpus statmenai, tuomet kiekvieną gabalą į 3 - 4 vienodo pločio, pailgas juostas. Juostos turėtų būti apie 4-5 cm pločio ir apie 12 - 17 cm ilgio.
3.
Citriną perpjauti į tiek skiltelių, kiek lašišos juostų pavyko.
4.
Lašišą pabartyti druska ir pipirais, raudonėliais.
5.
Ant vieno lašišos galo uždėti citrinos skiltelę, paskirstyti šiek tiek špinatų. Lašišos juostą susukti į suktinuką. Sutvirtinti mediniu smeigtuku.
6.
Lašišos suktinukus sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, priklausomai nuo suktinukų storio. Iškepusius palikti dar 5 minutes pastovėti. Prieš patiekiant išimti smeigtukus.