TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Mėsos kukuliai grietinėlės ir špinatų padaže
Mėsos kukuliai grietinėlės ir špinatų padaže

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 vienetas kiaušinis
45 gramai džiūvėsėlių
62 mililitrai pieno
2 šaukštai kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
2 šaukšteliai džiovintos žolelės (itališkų)
1 šaukštelis česnako granulės
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
Mėsos padažui:
500 gramų maltos mėsos (naudojau jautienos ir kiaulienos mišinį)
Padažui:
250 mililitrų jautienos sultinio (naudojau vieną „Gallina Blanca“ jautienos sultinio kubelį)
140 gramų žaliųjų žirnelių (šaldytų)
125 mililitrai grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų špinatų
50 gramų čederio sūrio (tarkuoto)
2 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (nebūtina)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paruoškite kukuliukus. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, apšlakstykite lašeliu aliejaus.

2.
Visus kukuliams skirtus ingredientus išmaišykite. Semkite po valgomąjį šaukštą masės ir tarp drėgnų delnų suformuokite apvalius kukuliukus. Išdėliokite ant kepimo popieriaus.

3.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, įjunkite grill režimą, kad gardžiai apskrustų.

4.
Kol kukuliukai kepa, paruoškite padažą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite špinatų lapelius ir maišydami pakaitinkite, kol sukris. Sudėkite česnakus, pagardinkite druska ir pipirais. Maišydami kepkite minutę, kol česnakai pradės skleisti malonų aromatą.

5.
Supilkite grietinėlę ir jautienos sultinį. Leiskite užvirti ir pavirkite apie 5 minutes. Suberkite žirnelius ir pavirkite dar minutę. Suberkite ir įmaišykite tarkuotą čederio sūrį.

6.
Jei norite, kad padažas būtų tirštesnis, sutirštinkite jį šaukštu kukurūzų krakmolo (ar miltų). Porą samtelių padažo nusemkite į puodelį. Įberkite šaukštą kukurūzų krakmolo ir gerai išmaišykite. Tuomet supilkite į keptuvę su visu padažu ir išmaišykite šluotele bei pakaitinkite, kol sutirštės.

7.
Patiekite. Sudėkite iškeptus kukuliukus į padažą ir pakaitinkite dar vieną-dvi minutes. Patiekite iš karto.



Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje



admin · 2023-01-07 12:00 · 413 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt