INGREDIENTAI: 1 vienetas saldžiųjų bulvių (vidutinio dydžio)
170 gramų konservuota lašiša (galima keisti konservuotu tunu)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas morkų (nebūtina)
35 gramai maltų džiūvėsėlių
0.5 šaukštelio česnako miltelių
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio malto kumino
pagal skonį druskos
pagal skonį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Saldžiąją bulvę nulupti ir supjaustyti kubeliais. Elektriniu trintuvu susmulkinti iki vientisos masės. Tuomet sudėti lašišą, įmušti kiaušinį, berti džiūvėsėlius, česnako miltelius, pipirus, kumino miltelius ir dar pasmulkinti iki vientisos masės. Morką sutarkuoti ir suberti į dubenį, permaišyti.
2.
Iš paruoštos masės formuoti maždaug 1 cm storio kepsnelius. Kepsnelius reiktų gerai suspausti rankomis, kad laikytų savo formą.
3.
Į keptuvę pilti alyvuogių aliejaus, įkaitinti, sudėti kotletus ir kepti apie 2 - 4 minutes iš abiejų pusių iki kol iškeps ir apskrus.
4.
Labai tinka tiekti su daržovėmis, salotomis, mėgstamu padažu ar kitais mėgstamais priedais.