INGREDIENTAI: Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų vandens
250 gramų cukraus
3 šaukštai aliejaus
2.5 šaukšto kakavos
1 šaukštas kavos
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
pagal poreikį margarino (skardai ištepti)
Glajui:
1 stiklinė cukraus
3 vienetai kiaušinių baltymų
2 šaukšteliai citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sumaišome cukrų, aliejų, vandenį, kavą, vanilinį cukrų.
2.
Kitame inde smaišome miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską.
3.
Abu mišinius supilame į vieną indą ir sumaišome iki vientisos masės, tešla turėtų būti grietinės tirštumo.
4.
Supilame į kepimo skardą, išteptą margarinu. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 minučių.
5.
Glajui kiaušinių baltymus plakame iki purumo. Po truputį, plakant, suberiame cukrų, druską. Kai cukrus ištirpsta, įpilame citrinos sultis ir išmaištome.
6.
Atvėsusį pyragą aptepame glajumi.