INGREDIENTAI: Biskvitui:
500 gramų morkų
200 gramų miltų
150 gramų aliejaus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų kokoso drožlių
100 gramų cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1.5 šaukštelio sodos
1.5 šaukštelio acto
1.5 šaukštelio cinamono
Kremui:
300 gramų varškės
100 gramų cukraus pudros
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Morkas sutarkuoti smulkia burokine tarka ir sumaišyti su kokoso drožlėmis.
2.
Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais ir sumaišyti su cinamonu.
3.
Viską išmaišyti, į morkas sudėti actu nugesintą sodą. Cukrų išplakti su aliejumi, po vieną įmušti kiaušinius kiekvieną kartą gerai išplakant ir įmaišyti į morkų masę.
4.
Gautą masę supilti į 16 cm skersmens kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apei 1 valandą 15 minučių, ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku. Iškepusį biskvitą palikti atvėsti ir supjaustyti į tris lygias dalis.
5.
Kremui varškę, cukraus pudrą ir grietinėlę išplakti kartu. Kremu pertepti biskvitus, torto viršų ir šonus, papuošti uogomis.