INGREDIENTAI: 300 gramų spagečių
240 gramų šprotų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas citrinų
4 vienetai saulėje džiovintų pomidorų (arba 1 vnt šviežio)
2 skiltelės česnako
1/4 šaukštelio provanso žolelių
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Makaronus išvirti, kaip nurodyta ant pakuotės, tik 1 minute trumpiau, t. y., jeigu nurodyta virti 8 minutes, virkite 7 minutes.
2.
Kol verda makaronai, pasiruošiame padažą: į keptuvę nupilkite 2 šaukštus aliejaus iš šprotų ir įkaitinkite.
3.
Svogūną supjaustykite siauromis juostelėmis ar smulkiai sukapokite. Apkepinkite, kol suminkštės.
4.
Česnaką smulkiai sukapokite ir dėkite prie svogūno, kepinkite, kol paskleis aromatą.
5.
Siauromis juostelėmis supjaustykite saulėje džiovintus pomidorus ir apkepkinkite su kitomis daržovėmis. Sudėkite šprotus, juos šiek tiek pasmulkinkite mentele keptuvėje.
6.
Sudėkite išvirtus makaronus su keliais šaukštai vandens nuo virimo, pamaišykite, įtarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite sultis, pagardinkte prieskoniais ir minutę pakepinkite.