INGREDIENTAI: Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
90 gramų kvietinių miltų
60 gramų cukraus (+15 g išplakti su tryniais)
2 šaukštai cukraus pudros
10 gramų kakavos
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (plakamosios)
100 gramų šokolado
70 gramų cukraus
30 mililitrų vandens
8 gramai želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Sulaistymui:
100 mililitrų kavos (stiprios)
Papuošimui:
1 pundelis mėtų (šviežių)
pagal poreikį kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus į atskirus dubenėlius.
2.
Į dubenį su baltymais įberti 60 g cukraus ir išplakti elektriniu plaktuvu iki standžių putų.
3.
Į dubenį su tryniais suberti 15 g cukraus, vanilinį cukrų ir plakti iki kol pabals ir taps purūs.
4.
Miltus suberti į dubenį, įberti kepimo miltelius ir kakavą.
5.
Į dubenį su išplaktais tryniais atsargiai įmaišyti baltymus, persijoti miltų mišinį su kakava ir gerai išmaišyti.
6.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti paruoštą tešlos masę maždaug 25 x 25 centimetrų dydžio kvadratu. Pabarstyti cukraus pudra.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių. Atvėsinti.
8.
Paruošti stiprios kavos, perkošti, kad neliktų tirščių. Torto formą padėti ant atvėsusio biskvito ir apibrėžti tortinės dugno apskritimą, biskvitą gausiai sulaistyti kava. Išpjauti apskritimą. Apskritimą dėti į torto formą, o likusias nupjautas biskvito dalis sulaužyti, jų dar reikės.
9.
Į dubenį supilti grietinėlę, suberti cukrų, vanile ir išplakti elektriniu plaktuvu iki standumo.
10.
Į kitą dubenį sudėti maskarponę ir išsukti iki kol bus minkšta.
11.
Užkaisti vandenį, įpilti į puodelį vandens, suberti želatiną ir ją ištirpinti. Vis maišant supilti želatiną į maskarponę. Į indą su maskarpone sudėti grietinėlę. 3/4 masės sudėti ant biskvito ir tolygiai paskleisti.
12.
Ant maskarponės masės išdėlioti likusius biskvito gabalėlius. Juos taip pat gausiai sulieti kava.
13.
Garų vonelėje ištirpinti šokoladą ir jį įmaišyti į likusią kremo dalį. Paruoštą kremą sudėti ant biskvito, gražiai išlyginti.
14.
Tortą padėti porai valandų į šaldytuvą.
15.
Prieš tiekiant pabarstyti kakava ir išimti iš torto formos, papuošti mėtos lapeliais arba pagal savo skonį.
Patarimai:
•
Naudojau 18 cm skersmens torto formą.