INGREDIENTAI: 1 kilogramas burokėlių
4 šaukštai aliejaus (apytikriai)
4 šaukštai obuolių acto
3 šaukštai citrinų sulčių (šviežiai spaustų)
2 skiltelės česnako (apytikriai, nebūtina)
2 šaukšteliai rudojo cukraus
1 šaukštelis himalajų druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą įpilti vandens, užvirti, sudėti burokėlius ir virti apie 35 minutes iki kol išvirs. Nulupti ir sutarkuoti smulkia burokine tarka, aš tarkuoju specialiu smulkintuvu. Sudėti į dubenį.
2.
Česnaką smulkiai sukapoti.
3.
Į dubenį su burokėliais berti druską, cukrų, supilti citrinos sultis, obuolių actą, aliejų ir sudėti česnaką. Išmaišyti.
4.
Paruoštus burokėlius palikti kambario temperatūroje nuo 4 iki 12 valandų. Vėliau laikyti šaldytuve. Ragauti mažiausiai po 12 valandų marinavimo.