INGREDIENTAI: 200 gramų salotų
200 gramų vištienos (keptos)
50 gramų karštai rūkytos šoninės
80 gramų braškių
50 gramų pelėsinio sūrio (mėlynojo)
50 gramų konservuotų ananasų (arba šviežio)
1 šlakelis aliejaus
1 pundelis svogūnų laiškų
Užpilui:
1 šlakelis konservuotų ananasų sirupas
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į keptuvę pilkite aliejų, įkaitinkite. Sudėkite karštai rūkytą šoninę ir kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes iki kol apkeps. Tuomet padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
2.
Salotas šiek tiek susmulkinkite, sudėkite į dubenį.
3.
Vištieną, keptą karštai rūkytą šoninę, pelėsinį sūrį, ananasus, braškes supjaustyti mažesniais gabalėliais, svogūno laiškus susmulkinti. Sudėti į dubenį su salotomis ir permaišyti.
4.
Užpilui į dubenį pilti konservuotų ananasų sirupo, alyvuogių aliejaus, berti druskos, maltų juodųjų pipirų ir išplakti. Supilti į dubenį su salotomis ir permaišyti.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"