TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Purios bandelės su varške ir glajumi
Bandelės su varške

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
330 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
50 gramų sviesto
40 gramų cukraus
25 gramai šlapių mielių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
250 gramų varškės
0.5 vieneto citrinų
1 vienetas kiaušinių trynių
16 gramų vanilinio cukraus
2 šaukštai cukraus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių baltymų
1 šaukštas vandens
Glajui:
1 šlakelis citrinų sulčių
3 šaukštai cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į puodą pilti pieną, dėti sviestą ir pašildyti iki kol sviestas ištirps. Tuomet atvėsinti iki kūno temperatūros. Sudėti mieles, berti cukrų ir 2 šaukštus miltų. Sumaišyti ir palikti iki kol aktyvuosis mielės, suputos.

2.
Į dubenį berti miltus, supilti mielių masę, įmušti kiaušinį, berti druską ir minkyti iki kol nelips prie rankų. Uždengti maistine plėvele ar virtuviniu rankšluosčiu ir padėti į šiltą vietą, kad pakiltų.

3.
Stalą gausiai pabarstyti miltais, dėti tešlą ir iškočioti ar ištampyti iki stačiakampio formos, storis turėtų būti maždaug 3 mm.

4.
Įdarui į dubenį dėti varškę, trynį, berti cukrų, vanilinį cukrų, įtarkuoti citrinos žievelę. Išmaišyti.

5.
Ant paruoštos tešlos dėti įdarą ir paskirstyti per 2/3 tešlos. Neapteptą dalį lenkti ant pusės apteptos dalies, tuomet likusį apteptą galą užlenkti ant jau užlenktos tešlos viršaus.

6.
Supjaustyti į 8 lygias dalis. Kiekvieną dalį susukti.

7.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti bandeles.

8.
Aptepimui į dubenėlį su baltymu pilti vandens, išplakti ir aptepti bandeles.

9.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 15 - 20 minučių.

10.
Glajui į dubenį pilti citrinų sulčių, berti cukraus pudrą, išmaišyti ir apšlakstyti bandeles.




admin · 2023-01-13 06:00 · 327 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt