AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 kilogramai morkų
2 kilogramai svogūnų
1 litras pomidorų padažo
1 stiklinė vandens
1 stiklinė aliejaus (tyro)
3 šaukšteliai druskos
3 šaukšteliai sausos adžikos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morkas sutarkuoju virtuvinio kombaino tarka. Svogūnus supjaustau to pačio kombaino pjaustykle. Viską beriu į 7 l puodą, šliūkšteliu stiklinę vandens, dengiu dangtį ir kaičiu minimalią ugnį.
2.
Nuo užvirimo skaičiuoju 15 minučių ir beriu 3 a. š. druskos. Gerai permaišau, dar 10 minučių patroškinu be dangčio ir tuomet puodą papildau 1 stikline tyro aliejaus ir 1 litru pomidorų padažo. Naudoju patį paprasčiausią, be priedų. Kaitinu dar apie 10 min., pridedu 3 a. š. sausos adžikos. Kadaise naudodavau čili miltelius, bet sausa adžika suteikia žymiai gardesnį skonį.
3.
Gerai permaišiusi daržoves, pilu į švarius stiklainius, užsuku nuplikytais dangteliais ir verčiu aukštyn kojom. Kaip visada, apkūtoju pledu iki pilno atvėsimo. Laikau rūsy.