INGREDIENTAI: 1 vienetas triušio kepenėlių
1 vienetas svogūnų
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 mililitrų brendžio
2 riekės šoninė (nebūtina)
3 lapai šalavijo
1 šaukštas ghee sviesto
1 žiupsnelis čiobrelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Pasiruoškite indelius, į kuriuos dėsite savo paštetą. Aš naudojau desertines taureles.
2.
Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepam keletą minučių svieste, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą. Aš dėjau dar kelis gabaliukus šoninės. Kepenėles gerai nuplauname po tekančiu vandeniu ir supjaustom nedideliais gabaliukais. Dedame jas greta svogūnų ir kelias minutes maišydami kepam, tikrai ilgai jų ten nekankinkit. Pilame brendį ar kitokį turimą rudą degų skystį. Pakaitinau apie 2 - 3 minutes, kad nugaruotų bent dalis alkoholio. Pilame grietinėlę, dedame prieskonines žoleles, pipirus. Troškiname ant nedidelės ugnies dar keletą minučių. Paragaukite, ar norisi druskos.
3.
Leidžiame masei kelias akimirkas atvėsti ir supilam į plaktuvą, aš naudojau trintuvą, bet liko truputis „gumuliukų“. Viską sumalam iki vientisos masės ir šaukštu sukrečiam į serviravimo indukus. Leidžiam atvėsti ir dedame į šaldytuvą bent pusvalandukui. Mes tepėm ant skrudintos baltos duonos, gardinom spanguolių arba figų džemais ir valgėme su salotomis.