TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Turkiška kefyro duonelė keptuvėje
Turkiška kefyro duonelė keptuvėje

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
400 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų kefyro
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį įsijoti miltus, sodą ir druską.

2.
Į dubenį su miltais supilti kefyrą ir užminkyti tešlą, jei tešla limpa prie rankų, galima jas sutepti aliejumi.

3.
Paruoštą tešlą dėti į šaldytuvą 10 minučių.

4.
Atšalusią tešlą padalinti į 5 lygias dalis, kiekvieną dalį iškočioti ir pabadyti šakute.

5.
Įkaitinti sausą keptuvę ir dėti paplotėlį, kepti ant mažos ugnies iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus.

6.
Galima valgyti dar šiltus aptepus sviestu arba jau atšalusius. Puikiai tinka prie sriubos ar sumuštiniams.




admin · 2023-01-15 09:00 · 266 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt