INGREDIENTAI: 400 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų kefyro
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį įsijoti miltus, sodą ir druską.
2.
Į dubenį su miltais supilti kefyrą ir užminkyti tešlą, jei tešla limpa prie rankų, galima jas sutepti aliejumi.
3.
Paruoštą tešlą dėti į šaldytuvą 10 minučių.
4.
Atšalusią tešlą padalinti į 5 lygias dalis, kiekvieną dalį iškočioti ir pabadyti šakute.
5.
Įkaitinti sausą keptuvę ir dėti paplotėlį, kepti ant mažos ugnies iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus.
6.
Galima valgyti dar šiltus aptepus sviestu arba jau atšalusius. Puikiai tinka prie sriubos ar sumuštiniams.