TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Kalakuto kepenėlių paštetas
Kalakuto kepenėlių paštetas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
600 gramų kalakutienos kepenėlės
1 vienetas kalakutienos (kaklo)
100 mililitrų grietinėlės
1 vienetas svogūnų
50 gramų sviesto
3 šaukštai konjako
1 skiltelė česnako
2 vienetai lauro lapų
4 vienetai kvapiųjų pipirų (grūdelių)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis malto muskato (šviežiai malto)
pagal skonį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą dedame kalakuto kaklą, lauro lapus, česnako skiltelę, beriame druskos. Užpilame vandeniu, kad apsemtų ir užkaičiame virti. Užvirus nugraibome putas, sumažiname ugnį ir verdame apie 40-50 min.

2.
Išvirusią mėsą nukauliname ir atidedame į šoną.

3.
Svogūną smulkiai supjaustome.

4.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Pakepiname svogūną. Sudedame kalakuto kepenėles ir pakepiname, vis pavartydami, apie 15 min. Pagardiname druska, pipirais, muskato riešutu. Įpilame grietinėlės ir konjako. Pakaitiname, kol alkoholis išgaruos.

5.
Mėsą nuo kalakuto kaklo ir kepenėles sumalame arba susmulkiname virtuviniu kombainu - kaip jums patogiau ir skaniau. Aš maliau. Į sumaltą masę įmaišome, jeigu liko, skysčio iš keptuvės, kurioje kepė kepenėlės. Masę gerai išmaišome.

6.
Pilstome į indelius ir dedame į šaldytuvą.




admin · 2023-01-17 15:00 · 310 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt