TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Šventiškas maltos mėsos terinas šoninės "marškinėliuose"
Mėsos terinas vyniotinis slėgtainis

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
350 gramų vištienos faršo (naudojau maltą krūtinėlę)
350 gramų kalakutienos faršo (liesos)
250 gramų šaltai rūkytos šoninės (pjaustytos plonomis riekelėmis)
100 gramų pistacijų (galima ir nedėti + trupučio papuošimui)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas citrinų (tarkuotos žievelės)
40 gramų džiovintų abrikosų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.

2.
Abrikosus supjaustykite plonomis juostelėmis ir atidėkite į šalį.

3.
Imkite pailgą skardelę ir ją ištieskite plonomis kiaulienos juostelėmis, palikite bent po 2 cm juostelių kabėti ant formos kraštų.

4.
Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių maltą mėsą ir kiaušinį. Suberkite pistacijas, abrikosus, citrinos žievelę, įberkite druskos ir pipirų bei gerai viską išmaišykite. Dėkite masę į kepimo formą ir užlenkite kabančias kiaulienos juosteles link centro. Uždenkite formą kepimo folija.

5.
Kepkite vandens vonelėje (kepimo formą įstatykite į kitą didesnę kepimo formą, į kurią įpilkite kelis cm verdančio vandens) apie 1,5 valandos.

6.
Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite iki kambario temperatūros, ant viršaus uždėkite kokį svorį (pvz. nedidelį stiklainį su vandeniu ar pan.). Aš taip palikau šaldytuve per naktį. Išimkite teriną iš formos, užberkite smulkintų pistacijų ir tiekite.




admin · 2023-01-17 18:00 · 305 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt