INGREDIENTAI: 300 gramų avinžirnių (apytikriai)
100 gramų bolivinių balandų
60 gramų razinų (apytikriai)
50 gramų pistacijų (sūdytų)
1 pundelis svogūnų laiškų
1 pundelis petražolių
Užpilui:
60 mililitrų aliejaus
3 šaukštai citrinų sulčių (apytikriai)
1 šaukštas klevų sirupo (arba medaus)
0.5 šaukštelio druskos
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bolivines balandas išvirti taip, kaip nurodyta ant pakuotės (žr. patarimus).
2.
Į dubenį berti razinas, užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti kelias minutes. Tuomet vandenį nupilti, o razinas nusausinti.
3.
Avinžirnius nuplauti šaltu vandeniu ir gerai nuvarvinti. Morkas sutarkuoti stambia tarka.
4.
Svogūnų laiškus ir pertražoles susmulkinti. Pistacijas sukapoti, labai smulkiai jų kapoti nereikia.
5.
Į dubenį dėti bolivinę balandą, razinas, avinžirnius, morkas, svogūnų laiškus, petražoles, pistacijas ir permaišyti.
6.
Į dubenėlį pilti aliejų, citrinos sultis, klevų sirupą, berti druską, aitriosios paprikos miltelius ir išmaišyti. Supilti į dubenį su salotomis ir gerai išmaišyti.
Patarimai:
•
Apie bolivines balandas ir kaip jas paruošti, galima pasiskaityti čia.