INGREDIENTAI: 1 vienetas cukinijų (nedidelės)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai avižinių dribsnių (viso grūdo)
2 šaukštai avižinių miltų
pagal skonį laiškinių česnakų (džiovintų)
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukiniją sutarkuoti burokine tarka, tuomet išspausti jų skystį. Man išspaudus visą skystį, pačių cukinijų masės liko 3 saujos.
2.
Į dubenį sudėti išspaustas cukinijas, įmušti kiaušinius, suberti avižinius dribsnius, miltus, džiovintus laiškinius česnakus, druską ir viską gerai išmaišyti iki tirštos, vientisos masės.
3.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti. Dėti paruoštos masės ir kepti iš abiejų pusių po kelias minutes iki kol iškeps ir apkeps.
4.
Labai tinka tiekti su natūraliu jogurtu.