INGREDIENTAI: Tešlai:
280 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
100 mililitrų vandens (verdančio)
1 vienetas kiaušinių
30 gramų sviesto (ištirpinto)
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
1 vienetas vištienos krūtinėlės (virtos, žr. patarimus)
300 gramų kiaulienos (apytikriai, virtos, žr. patarimus)
150 gramų voveraičių
1 šlakelis sultinio (likusio nuo mėsos virimo)
1 pundelis svogūnų laiškų
1 pundelis krapų
pagal poreikį aliejaus (arba sviesto)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį įsijoti miltus, įmušti kiaušinį, įberti druskos, išmaišyti. Supilti sviestą, vandenį ir minkyti tešlą.
2.
Paruoštą tešlą dėti į maišelį ir palikti 30 - 40 minučių.
3.
Įdarui į vištienos krūtinėlę ir kiaulieną sumalti, jei trūksta, įberti dar druskos, pipirų. Įpilti šiek tiek sultinio.
4.
Krapus susmulkinti, suberti į dubenį su mėsos mase ir išmaišyti.
5.
Voveraites nuvalyti, supjaustyti. Svogūnų laiškus susmulkinti.
6.
Į puodą įpilti aliejaus, sudėti voveraites, suberti svogūnų laiškus ir kepti kelias minutes iki kol iškeps. Tuomet sudėti į dubenį su malta mėsa.
7.
Iš tešlos kočioti nedidelius paplotėlius, dėti įdaro ir užspausti paplotėlio kraštus.
8.
Į puodą įpilti vandens, įberti druskos, užvirti, sudėti virtinukus ir virti apie 5 - 7 minutes. Tiekti su grietine ar padažu.
Patarimai:
•
Į puodą įpilkite vandens, įdėkite lauro lapą, įberkite druskos, pipirų, įdėkite mažą svogūną, petražolių ir užvirkite. Sudėkite vištienos krūtinėlę ir kiaulieną. Virkite apie 20 minučių iki kol išvirs.