INGREDIENTAI: 300 gramų biskvito (ar pyrago arba kekso arba smulkintų sausainių)
375 gramai grietinės, 30% riebumo
100 gramų cukraus
190 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 vienetas citrinų
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno ("Rududu")
50 gramų sviesto
Viršui:
2 vienetai bananų (didesnių ar 3 mažesnių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Biskvito likučius supjaustykite nedideliais gabalėliais.
2.
Į dubenį sudėkite grietinę, grietinėlę, nuo citrinos nutarkuotą žievelę (tik geltoną dalį) ir 2 šaukštus citrinos sulčių. Elektriniu plaktuvu viską išplakite iki standžių putų.
3.
Kitame inde minkštą kambario temperatūros sviestą ir „Rududu“ išsukite iki vientisos minkštos tekstūros.
4.
Bananus supjaustykite riekelėmis.
5.
Stiklinėse susluoksniuokite: porą šaukštų grietinės kremo, biskvito kubelius, šaukštelį karamelės, bananų griežinėlius. Sluoksniuokite, kol pripildysite stiklines, o viršų apiberkite smulkintais biskvito trupiniais.
6.
Prieš patiekdami bent kelias valandas ar per naktį palaikykite šaldytuve, kol biskvitas sugers kremą ir suminkštės.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje