TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Traškūs avinžirnių paplotėliai su kietuoju sūriu - arba prancūziškoji Soka
Avinžirnių paplotėliai Soka (Socca)

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
400 mililitrų vandens
160 gramų avinžirnių miltų
6 vienetai saulėje džiovintų pomidorų (gerai nusausintų ir smulkiai sukapotų)
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
4 šaukštai parmezano sūrio (tarkuoto, + dar trupučio pabarstymui)
1 šaukštelis rozmarino (smulkiai kapoto šviežio)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avinžirnių miltus sumaišykite su geru žiūpsniu smulkios druskos, pamažu pilkite vandenį ir maišykite, kad nesusidarytų miltų gumuliukų. Palikite tešlą stovėti mažiausiai 1 valandą, o dar geriau net 3 ar 4.

2.
Orkaitę įkaitinkite 250C° su kaitra iš viršaus.

3.
Į tešlą įmaišykite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir kapotą rozmariną.

4.
Keptuvėje, kurią galite dėti į orkaitę, ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus, gerai paskirstykite keptuvėje. Supilkite pusę paruoštos tešlos, kaitinkite kol dugnas sukietės, maždaug 2-3 min. apiberkite puse kapotų džiovintų pomidorų, dviem šaukštais tarkuoto parmezano ir juodaisiais pipirais. Dėkite į gerai įkaitusią orkaitę arčiau kaitros ir kepkite 5-7 minutes, kol paviršius apkrus.

5.
Ištraukus iš orkaitės apiberkite dar trupučiu tarkuoto parmezano supjaustykite trikampiukais ir mėgaukitės tuoj pat. Taip iškepkite ir antrąją soką.

6.
Nebijokite savo soką dar labiau apskrudinti, paviršiuje gai atsirast net labai tamsių dėmių, taip ji bus dar labiau apskrudusi ir dar gardesnė. Mėgaukitės soka būtinai labai karšta, ką tik iš orkaitės. Daugiau apie soką skaitykite čia.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"



admin · 2023-01-22 21:00 · 429 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt