AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 450 gramų maltos mėsos
150 gramų makaronų (apytikriai)
3 vienetai bulvių (didesnių arba 4 mažesnių)
3 vienetai pomidorų
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai kreminio sūrio
1 lapelis lauro lapų
pagal skonį prieskonių mišinio (mėgstamų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį sudėti maltą mėsą, berti prieskonius, gerai išmaišyti, rankomis formuoti nedidelius kukuliukus.
2.
Į puodą pilti vandenį, užvirti. Tuomet sudėti kukuliukus, dėti lauro lapą, įberti druskos, pipirų ir pavirti apie 5-6 minutes.
3.
Morkas supjaustyti kubeliais, svogūną susmulkinti, pomidorus smulkiai supjaustyti. Bulves smulkiai supjaustyti.
4.
Į keptuvę pilti aliejų, sudėti morkas, svogūną ir pomidorus. Apkepti iki kol morkos paminkštės.
5.
Apkepusias daržoves sudėti į puodą, tuomet sudėti bulves. Virti apie 10 minučių iki kol bulvės bus beveik minkštos. Virimo laikas priklauso nuo to ar bulves supjaustėte smulkiau ar stambiau.
6.
Į puodą su daržovėmis ir kukuliais berti makaronus. Kadangi naudojau smulkius, jiems virti reikėjo 3 minučių. Kai makaronai išvirs, dėti kreminį sūrį ir berti smulkintus krapus.