INGREDIENTAI: 1 stiklinė pilnagrūdžių avižų dribsnių
2 stiklinės vandens
1 vienetas bananų
0.5 stiklinės pieno
3 šaukštai čija sėklų
3 šaukštai spanguolių (arba kitų uogų)
2 šaukštai lazdyno riešutų
1 šaukštas riešutų sviesto
1 šaukštas lukštentų saulėgrąžų
1 šaukštelis malto cinamono
2 žiupsneliai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Iš vakaro čija sėklas užpilkite pienu ir palikite šaldytuve brinkti per naktį.
2.
Ryte užvirkite vandenį, suberkite avižų dribsnius, druską, cinamoną ir leiskite 2 min pavirti.
3.
Tuomet šakute sutrinkite bananą ir jį kartu su riešutų sviestu, jau išbrinkusiomis čija sėklomis ir saulėgrąžomis įmaišykite į verdančią košę, nuimkite puodą nuo kaitros ir, uždengus dangčiu, leiskite košei pabrinkti dar 2 min. Galiausiai įmaišykite riešutus bei spanguoles ir skanaukite!