TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Greitai parauginti kopūstai ala Kimči



INGREDIENTAI:
1 vienetas kopūstų (nedidelio)
1 vienetas morkų
0.5 vieneto ridikų (baltojo)
100 gramų druskos
6 skiltelės česnako
1 vienetas imbiero (nedidelio)
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)
1.5 šaukšto cukraus
1 pundelis svogūnų laiškų
1 vienetas aitriosios paprikos
1 šlakelis žuvies padažo
pagal poreikį vandens

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kopūstą supjaustyti nedideliais gabalėliais. Sudėti į didelį dubenį.

2.
Pilti vandens, berti druskos ir gerai išmaišyti, kad druska ištirptų. Palikti pastovėti porai valandų (vandens turėtų būti tiek, kad apsemtų kopūstą). Tada vandenį nupilti.

3.
Kitame dubenyje sumaišyti plonai supjaustytą baltąjį ridiką ir morką, imbierą, svogūnų laiškus, smulkiais sukapotus česnakus.

4.
Ant šios masės dėti nusunktus kopūstus.

5.
Berti smulkintą čili, cukrų, pilti žuvies padažą, berti saldžiosios paprikos miltelius.

6.
Visą šią masę gerai išminkyti rankomis, kad viskas tolygiai pasidengtų.

7.
Kopūstus sudėti į stiklainius, standžiai suspaudžiant, kad išsiskirtų daugiau skysčio.

8.
Stiklainius pridengti dangteliais (tik pridengti, neužsukti) arba švariu audiniu ir palikti stovėti kambario temperatūroje.

9.
Valgyti praėjus mažiausiai dviems dienoms.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.




admin · 2023-01-23 15:00 · 278 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt