INGREDIENTAI: Tešlai:
237 mililitrai pieno (žr. patarimus)
120 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
1 vienetas kiaušinių (didelio)
50 gramų cukraus
30 gramų sviesto (nesūdyto arba aliejaus)
25 gramai kakavos (nesaldintos)
1 šaukštelis sodos
0.5 šaukštelio druskos
Ganašui:
100 mililitrų kondensuoto pieno, saldinto
25 gramai juodojo šokolado
20 gramų sviesto
20 gramų kakavos
4 šaukštai grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinį, pieną, minkštą sviestą ir granuliuotą cukrų. Naudokite plaktuvą arba maišytuvą.
2.
Naudodami sietelį, į didelį dubenį su tešla persijokite miltus (KG “EKSTRA“ miltų sijoti nereikia), druską, kepimo soda ir kakavos miltelius. Sumaišykite juos mentele arba mikseriu. Nepermaišykite mikseriu, nes blynai gali būti mažiau purūs.
3.
Įkaitinkite keptuvę. Paprastai kaitinkite ant viryklės vidutiniškai. Palaukite, kol keptuvė visiškai įkais. Išbandykite ją su lašeliu vandens, jei ji šnypščia, tai reiškia, kad ji pakankamai karšta ir paruošta naudoti.
4.
Apipurkškite aliejumi keptuvę arba tiesiog įpilkite. Tada ant karštos keptuvės su matavimo puodeliu arba samčiu išgriebkite tešlą. Paprastai naudoju samtį.
5.
Leiskite šiai šokoladinio blyno pusei kepti apie 2–3 minutes. Kai blyno kraštai ims blankti ir ant blyno viršaus susidarys nedideli burbuliukai, galite jį apversti. Ši pusė užtruks šiek tiek mažiau laiko, tik apie 1–1,5 minutės.
6.
Padažui minkštą sviestą sudėkite į puodą. Į sviestą įpilkite kondensuotą pieną.
7.
Sulaužykite šokoladą ir ištirpinkite vandens vonioje.
8.
Perkelkite lydytą šokoladą į sviesto mišinį, supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol gausite vientisą masę.
9.
Iškepus šokoladinius blynus patiekiame su Ganache padažu, su vaisiais, pavyzdžiui, braškėmis, avietėmis, mėlynėmis, cukraus pudra, plakta grietinėle ir kitais priedais.
Patarimai:
•
Tešlos konsistencija Į tešlą galite pilti 1 arba 2 papildomus šaukštus pieno, jei norite plonesnės tešlos.
•
Jei naudojate sūdytą sviestą. Jei visgi tešloje naudojate sūdytą sviestą, tuomet druskos kiekį mažinkite iki 3 gramų.