INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių
200 gramų miltų
100 gramų cukraus
100 gramų sviesto
2 vienetai obuolių
1 šaukštas krakmolo
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite.
2.
Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi iki baltumo. Tada šaukštu maišydami plona srovele supilkite sviestą.
3.
Į kiaušinių-sviesto masę įmaišykite persijotus miltus, sumaišytus su krakmolu, ir sutarkuotus obuolius.
4.
Sodą nugesinkite actu ir sudėkite į tešlą. Atsargiai išmaišykite. Beje, vietoje sodos galima naudoti ir kepimo miltelius, tik jų dėkite šiek tiek daugiau - apie 1 kupiną šaukštelį ir kepimo miltelių gesinti nereikia, tiesiog juos įmaišykite drauge su miltais.
5.
Blynelius kepkite įkaitintoje sumuštinių keptuvėje. Į vieną keptuvės puselę dedu apie du šaukštus tešlos, uždengiu ir kepu. Skanaus!