INGREDIENTAI: 400 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos (naudojau šaldytą)
150 gramų ryžių
3 vienetai kiaušinių
460 gramų tuno aliejuje
1 vienetas svogūnų
75 gramai sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek kvapiųjų pipirų
šiek tiek juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ryžius nuplauname ir biriai išverdame, paliekame atvėsti.
2.
Du kiaušinius kietai išverdame ir supjaustome smulkiais kubeliais arba stambiai sutarkuojame.
3.
Dubenyje gera sumaišome tuno konservus (su visu aliejumi), virtus kiaušinius, smulkiai sukapotą svogūną, virtus ryžius ir minkštą, kambario temperatūros sviestą. Pagal skonį pagardiname druska bei pipirais.
4.
Bemielę sluoksniuotą tešlą dedame ant truputį miltuoto kepimo popieriaus. Visus pakuotėje esančius 6 tešlos stačiakampius suglaudžiame. Kai tešla atšyla, ją kočiodami sujungiame į vieną didelį pailgą lakštą. Tame lakšte iš šonų peiliu įpjauname įstrižus įpjovimus, viduryje palikdami pailgo ovalo formos plotą. Jame talpinsime įdarą.
5.
Įdarą sudedame į lakšto vidurį ir padarome kepalėlio formos kalnelį. Iš įpjautų juostelių formuosime pyrago uždengimą. Tam juosteles pakaitomis iš abiejų šonų verčiame ant pyrago iki pat kito jo šono. Lyg kryžiuotume juosteles. Pyrago galus gražiai užlenkiame.
6.
Išplakame trečio kiaušinio trynį. Juo gražiai šepetėliu aptepame pyrago paviršių.
7.
Dedame pyragą su visu kepimo popieriumi į kepimo skardą ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 20 - 25 minutes, kol gražiai paruduos. Labai skanus tiek karštas, tiek šaltas.