TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 11:26
Galetė su špinatais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
Tešlai:
160 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
115 gramų sviesto (šalto)
60 mililitrų vandens (šalto)
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
140 gramų špinatų
70 gramų fetos sūrio
60 gramų rikotos sūrio
60 gramų parmezano sūrio
40 gramų grietinėlės
2 šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis aliejaus
1 šaukštelis provanso žolelių
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį suberiame miltus, cukrų, cinamoną, druską ir viską išmaišome.

2.
Sudedame kubeliais pjaustytą sviestą ir triname tarp pirštų, kol nebeliks atskirų sviesto ir miltų gabalėlių.

3.
Supilame vandenį ir išminkome tešlą. Ją dedame į šaldytuvą bent 1 valandai.

4.
Kol tešla šąla, pasigaminame įdarą. Dubenyje sumaišome 60 g fetos, rikotą, grietinę, 40 g parmezano sūrio, druską ir žoleles.

5.
Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus. Tuomet sudedame 100 g špinatų ir maišome, kol špinatai nuo karščio susitrauks.

6.
Špinatus perdedame į dubenėlį ir leidžiame atvėsti. Rankomis ar mentele išspaudžiame iš špinatų išsiskyrusį vandenį ir atidedame į šalį.

7.
Atšalusią tešlą perkeliame ant miltais pabarstyto stalviršio. Iš tešlos iškočiojame apie 3 mm storio apskritimą ir jį perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

8.
Į tešlos centrą dedame fetos ir kitų sūrių mišinį ir paskleidžiame taip, kad tešlos kraštai liktų neaptepti. Išdėliojame špinatus.

9.
Tešlos kampus užlankstome ir aptepame kiaušinio trynio ir pieno plakiniu.

10.
Galetę kepame 20 minučių. Tuomet ištraukiame, apibarstome likusiu parmezano sūriu ir kepame dar 5–7 minutes.

11.
Iškepusią galetę paliekame šiek tiek atvėsti. Jos centre paskirstome likusius žalius špinatus ir apibarstome likusiu fetos sūriu.




admin · 2023-01-24 06:00 · 283 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt