TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Indiška vištiena
Indiška vištiena

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
600 gramų vištienos šlaunelių mėsos
400 gramų konservuotų avinžirnių (1 skardinės)
100 mililitrų grietinėlės (12% riebumo)
100 mililitrų konservuotų pomidorų savo sultyse (trintų)
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
Marinatui:
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai graikiško jogurto
3 skiltelės česnako (smulkinto)
1 šaukštelis imbiero (tarkuoto)
1 šaukštelis maltos kalendros
1 šaukštelis maltos raudonosios paprikos
1 šaukštelis kario prieskonių
1 šaukštelis čili dribsnių
1 šaukštelis malto kumino
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais, apibarstyti druska, apšlakstyti citrinos sultimis. Sudėti visus prieskonius, smulkiai pjaustytą česnaką, imbierą, supilti alyvuogių aliejų ir graikišką jogurtą. Viską gerai išmaišyti, palikti marinuotis šaldytuve mažiausiai 60 min, geriausia per naktį.

2.
Svogūną supjaustyti kubeliais.

3.
Į įkaitintą keptuvę įpilti truputį aliejaus, sudėti smulkintą svogūną ir marinuotą vištieną. Iškepus vištienai, sudėti trintus pomidorus ir avinžirnius. Pakaitinti kelias minutes, supilti grietinėlę, dar pakaitinti, kol sutirštės grietinėlė, įberti druskos. Skanaus!




admin · 2023-01-25 12:00 · 275 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt