INGREDIENTAI: 2 stiklinės lukštentų saulėgrąžų
500 gramų marinuotų burokėlių (arba virtų ir citrinos sultimis ar actu parūgštintų)
3 vienetai agurkų
1 pundelis krapų
1 pundelis svogūnų laiškų
2 šaukštai citrinų sulčių
2 skiltelės česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia pasigaminsime saulėgrąžų kefyrą. Tam saulėgrąžas gausiai užpilkite vandeniu ir palikite mirkti bent 2-3 valandas (o dar geriau - pernakt). Mirkytas saulėgrąžas nukoškite ir elektriniu trintuvu sutrinkite su česnaku, citrinų sultimis iki vientisos, kremiškos tyrės. Tada praskieskite vandeniu iki norimos konsistencijos.
2.
Dubenyje sumaišykite tarkuotus burokėlius, kubeliais pjaustytus agurkus, smulkintus krapus ir smulkintus svogūnų laiškus. Viską išpilkite saulėgrąžų kefyru ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.
3.
Atšaldykite, o tada skanaukite!