INGREDIENTAI: 200 gramų jautienos kepsnio (brandinto steiko, kambario temperatūros)
30 gramų sviesto (prieskoninio, su žolelėmis)
1 žiupsnelis rūkyta druska
1 žiupsnelis cubeb pipirai (tiks ir kvapieji)
Garnyrui:
4 vienetai smidrų
30 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Susirandame storadugnę arba ketaus keptuvę. Ją gerai įkaitiname. Dedame steiką (turėtų būti kambario temperatūros) ir kepame 4 min nevartydami. Apverčiame ir kepame dar 3 min. Man taip keptas steikas skaniausias. Jis būna vidutiniškai iškepęs.
2.
Steiką išimame iš keptuvės. Pabarstome druska, pipirais, uždedame gabalėlį prieskoninio sviesto ir leidžiame pastovėti.
3.
Į tą pat keptuvę, kur kepė jautienos steikas, dedame gabalėlį sviesto ir smidrus. Pakepiname kelias minutes.
4.
Smidrus dėliojame į lėkštes. Ant viršaus dedame pjaustytus steiko gabalėlius.