TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Jautienos steikas su smidrais
Jautienos steikas su smidrais

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
200 gramų jautienos kepsnio (brandinto steiko, kambario temperatūros)
30 gramų sviesto (prieskoninio, su žolelėmis)
1 žiupsnelis rūkyta druska
1 žiupsnelis cubeb pipirai (tiks ir kvapieji)
Garnyrui:
4 vienetai smidrų
30 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Susirandame storadugnę arba ketaus keptuvę. Ją gerai įkaitiname. Dedame steiką (turėtų būti kambario temperatūros) ir kepame 4 min nevartydami. Apverčiame ir kepame dar 3 min. Man taip keptas steikas skaniausias. Jis būna vidutiniškai iškepęs.

2.
Steiką išimame iš keptuvės. Pabarstome druska, pipirais, uždedame gabalėlį prieskoninio sviesto ir leidžiame pastovėti.

3.
Į tą pat keptuvę, kur kepė jautienos steikas, dedame gabalėlį sviesto ir smidrus. Pakepiname kelias minutes.

4.
Smidrus dėliojame į lėkštes. Ant viršaus dedame pjaustytus steiko gabalėlius.




admin · 2023-01-26 21:00 · 284 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt