INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių (kietų, pvz. "Golden delicious")
2 vienetai kriaušių
Tešlai:
2 vienetai kiaušinių
90 mililitrų pieno
70 gramų kvietinių miltų
70 gramų cukraus
2 šaukštai sviesto (tirpinto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Trupiniams:
50 gramų kvietinių miltų
50 gramų migdolų miltų (su luobelėmis)
50 gramų sviesto (šalto)
50 gramų cukraus
0.5 šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai kiaušinius išplakame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame pravėsusį tirpintą sviestą, pieną, suberiame vanilinį cukrų, druską. Masę gerai išmaišome. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Tešla bus skysta, neišsigąskite.
2.
Nulupame obuolius ir kriaušes, išimame sėklalizdžius ir supjaustome, kuo plonesniais gabaliukais. Geriausiai tai padarysite su mandolina tipo pjaustykle. Pjaustant vaisius, jų gabaliukus iš karto dedame į tešlą.
3.
Tešlą su vaisiais pilame į 20 cm skersmens kepimo formą.
4.
Trupiniams sumaišome cukrų, druską, migdolų miltus, cinamoną ir miltus.
5.
Šaltą sviestą burokine tarka įtarkuojame į miltų ir cukraus masę, vis padažant į miltus. Viską patriname tarp pirštų, kad susidarytų birūs trupiniai. Juos tolygiais paskirstome ant pyrago viršaus.
6.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 – 50 min.
7.
Iškeptą pyragą būtina palaikyti šaldytuve per naktį.