INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių (virtų)
1 vienetas avokadų
1 saujelė ridikėlių
1 saujelė žirnių (jaunų, ankštinių)
40 gramų karštai rūkyta lašiša
pagal poreikį gražgarsčių
Užpilui:
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas garstyčių (neaštrių)
1.5 šaukšto medaus (apytikriai)
1 šaukštas balzaminio acto
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskoninių žolelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Kiaušinius nulupti, perpjauti pusiau. Avokadą perpjauti pusiau, išimti kauliuką, išskobti minkštimą ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, lašišą pasmulkinti, ridikėlius supjaustyti griežinėliais, žirnelius perpjauti pusiau.
2.
Užpilui į dubenį pilti alyvuogių aliejų, dėti garstyčias, pilti balzaminį actą, dėti medaus, berti druskos, pipirų, prieskoninių žolelių ir išmaišyti.
3.
Į lėkštes dėti gražgarstes, ridikėlius, avokadą, lašišą, kiaušinius, žirnelius. Apšlakstyti padažu.