INGREDIENTAI: 700 gramų ryžių
500 gramų lašišos filė
2 vienetai morkų
2 vienetai rausvųjų svogūnų
1 galva česnako
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal skonį marinuotų agurkų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausiai puode reiktų išsivirti ryžius.
2.
Kol verda ryžiai, smulkiai supjaustyti rausvąjį svogūną ir česnaką. Sutarkuoti morką. Mažais gabalėliais supjaustyti lašišą.
3.
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi (geriau naudoti didesnę keptuvę su dangčiu) pakepinti supjaustytą svogūną, kai jis apkeps, sudėti česnaką, pakepinti apie 2 min ir tada į keptuvę sudėti gabalėliais supjaustytą lašišą. Kepti apie 5-7 min, kol iškeps. Kai iškeps lašiša su svogūnais ir česnakais, į keptuvę sudėti sutarkuotas morkas, viską išmaišyti ir dar pakepinti 5 min. Kai morkos keptuvėje pasitroškins, suberti išvirtus ryžius, viską gerai išmaišyti, pagardinti druska, pipirais, uždengti keptuvę dangčiu ir dar leisti viskam pasitroškinti 5 min.
4.
Labai skanu patiekti su marinuotais agurkais.